M: 06-51741098   

Raapwerk

Heeft u scheve muren of plafonds? Er is een oplossing. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te “rapen”. Raapwerk kan de stucadoor ook toepassen op rondingen, zoals bij openhaarden en trapopgangen. Ook voor togen en andere ronde profielen is raapwerk de oplossing.

Raapwerk, wat is het precies?

Raapwerk is het strak en vlak maken van ruwe (gemetselde), niet haaks of ernstig gehavende wanden en plafonds door middel van een dikke laag gipsmortel of een cementgebonden materiaal. Een raapwerklaag is tussen 5 millimeter en 5 centimeter dik. Bij dunnere lagen spreken wij van pleisterwerk. Raapwerk leveren wij bijvoorbeeld behangklaar en sausklaar op voor sierpleister (spachtelputz), verf, saus en behang. Hoe glad u het raapwerk wilt, is naar keuze.

Tip: ”Vochtige ruimtes zoals badkamers dient u altijd goed te ventileren. Zo kan het cementgebonden materiaal door spatten of stoom het overtollige vocht weer afstaan aan de lucht.”

Belangrijk om te weten

Voor badkamerwanden gebruiken wij een cementgebonden materiaal wat voldoet aan de norm van natte ruimtes. De wanden van een natte ruimte moeten wel afgewerkt worden met bijvoorbeeld tegelwerk, saus of beton look. De badkamerplafonds kunnen wel met gips gestuct worden.