M: 06-51741098   

Buiten stucwerk

Wanneer is buiten stucwerk geschikt?

U heeft een nieuw stuk aan uw huis laten bouwen, u heeft een oud huis waarvan u de gevels niet meer mooi vindt of de oude stuclaag laat los en u heeft scheurvorming. Dit zijn allemaal redenen om te overwegen de buitenkant van uw woning of kantoor te laten stucadoren. Gestucte buitenmuren hebben niet alleen een decoratieve functie maar ook een vochtwerende werking.

Buiten stucwerk, hoe werkt het?

Stucadoorswerk buiten is het herstellen of vernieuwen van uw oude of gemetselde muren van bijvoorbeeld boerderijen, bungalows en buitengevels die uit verschillende steensoorten kunnen bestaan. Om een mooie strak geheel te creƫren worden er vier lagen aangebracht. Heeft uw pand verschillende steensoorten? Dan zetten we de hele gevel in het gaas ter voorkoming van scheurvorming.

  1. Voorstrijken voor de hechting van het materiaal op het bestaande werk;
  2. Cementgebonden materiaal om de wand uit te vlakken en af te schuren;
  3. Afwerken (dit is nodig omdat het cementgebonden materiaal anders groen wordt van weersinvloeden) bijvoorbeeld met siliconen spachtel of een buitenkwaliteit sierpleister;
  4. Twee lagen bitumen onder het maaiveld, dit is nodig voor het optrekkend vocht;
  5. Ook kunt u kiezen voor een spatrand in de kleur die u wilt. Deze kleur sausen wij op de spatrand, ongeveer 45/50 cm hoog. Een veelvoorkomende keuze is de kleur antraciet.

Omdat wij constante kwaliteit leveren maken wij gebruik van de producten van Digo. Voor de grote projecten komt een vertegenwoordiger van Digo langs en deze maakt een rapport op om de juiste werkwijze en het juiste materiaal te bepalen voor uw situatie.

De afwerking van buiten stucwerk

Ook bij buiten stucwerk dient u een keuze te maken met betrekking tot de eindafwerking. U kunt kiezen uit verschillende soorten buiten sierpleisters.

Naast stucwerk kan de buitenmuur ook gesausd worden. Hierbij is de keuze voor een goede siliconenspachtel erg belangrijk in verband met vocht. Een goede siliconenspachtel zorgt ervoor dat de stuclaag blijft ademen zodat er geen vochtproblemen ontstaan.

Als u vragen heeft of advies wil over buitenwerk, dan horen wij dit graag!

Bekijk onze projecten met buiten stucwerk