M: 06-51741098   

Lijsten en ornamenten

Lijsten en ornamenten zijn een verfraaiing en luxe afwerking van een glad pleisterplafond. Smaken verschillen en daarom zijn er diverse soorten lijsten en ornamenten, die in elk huis passen. Of het nou gaat om een nieuwbouwwoning, een oud herenhuis of een boerderij, een sierlijst geeft uw huis net dat beetje meer uitstraling.

Doordat er veel keuze is in lijsten en ornamenten, hebben wij voor u een boek waar een groot assortiment in staat. Uiteraard kunnen wij u helpen en u hierin adviseren. Omdat het plaatsen van lijsten en ornamenten specialistisch werk is, heeft onze stucadoor hier training in gehad tijdens zijn opleiding.

De afwerking sierlijsten en ornamenten

Het aanbrengen van lijsten en ornamenten gebeurt altijd op een vlakke ondergrond. Met behulp van gipslijm bevestigen wij de de lijsten. De overgang tussen de lijsten gaat naadloos in elkaar over zodat het één geheel is. Uiteraard lijnen wij de lijsten uit, zodat wij deze recht bevestigen.  Na het drogen moeten het plafond en de lijsten en ornamenten gesausd worden. Aansluitingen zijn dan niet meer zichtbaar en ze vormen een mooi geheel met het plafond.

Stucwerk advies

Als u vragen heeft of advies wil over deze afwerking, dan horen wij dit graag!