M: 06-51741098   

Glad pleisterwerk

Spiegelgladde wanden en/of plafonds op uw verlanglijstje staan? Geen V-naden meer in uw plafond? Dit alles is mogelijk door middel van glad pleisterwerk. Helaas zijn strakke, gladde en meestal witte muren slecht vast te leggen op de foto. Hieronder toch een poging gewaagd, maar in het echt komt glad pleisterwerk beter uit de verf.

 Glad pleisterwerk, zorgt voor super strakke wanden en plafonds

Glad pleisterwerk is stucwerk met een zeer strakke afwerking. Deze afwerking komt zowel voor bij wanden als op plafonds en dit brengen wij handmatig of machinaal aan. Met behulp van een laag gipsmortel stucen wij wanden en/of plafonds spiegelglad en daarna zijn ze geschikt om te sausen/schilderen. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Als er een dikkere afwerklaag nodig is, dan spreken wij stucadoors over raapwerk. Zie afbeeldingen onder aan deze pagina.

Het sausen van glad pleisterwerk hoeft niet, maar in de meeste gevallen wordt hier wel voor gekozen. Dat komt omdat u de wand/het plafond dan in elke gekozen kleur, per wandgedeelte, kunt sausen. Glad pleisterwerk is van zichzelf niet helder wit.

”Mooie gladde afgewerkte wanden en/of plafonds geven een luxe, rustige uitstraling met een ruimtelijk effect. Glad pleisterwerk past bij elk interieur.”

Wanneer glad pleisterwerk?

Als u houdt van een nette, frisse aanblik van uw wanden en plafonds eventueel voorzien van lijsten en of ornamenten, dan is gesaust gladpleisterwerk een goede keuze. U kunt ervoor kiezen om het gladpleisterwerk zelf te sausen of om dit door de stucadoor te laten doen. Als u ervoor kiest om de stucadoor te laten sausen, dan krijgt u een combinatieprijs. Glad pleisterwerk is op bijna elke ondergrond toepasbaar, maar niet op een houten ondergrond.

Bijkomend voordeel van glad pleisterwerk is dat gips vochtregulerend werkt. Glad pleisterwerk kan vocht opnemen en opgenomen vocht weer afstaan zonder dat er kleurverschil optreedt. Door deze eigenschap is glad pleisterwerk geschikt voor badkamerplafonds. Het is verstandig om dit te behandelen met een schimmelwerende saus. Voor wanden in vochtige ruimtes zoals garages, badkamers en kelders gebruiken wij een cementgebonden materiaal. Tot slot is een bijkomend voordeel van glad pleisterwerk, dat het net als raapwerk brandvertragende eigenschappen heeft.

V-naden

Heeft u een huis met V-naden in het plafond en vindt u dit niet mooi? Ook dit is op te lossen met glad pleisterwerk. Onze stucadoor voorziet het plafond van pleisterwerk wat hij spiegelglad stuct, zodat u geen hoogte verschil ziet tussen de platen. Het plafond vormt één geheel. Dit geeft u het gevoel dat de ruimte groter lijkt.

Als u vragen heeft of advies wil, dan horen wij dit graag!

Bekijk onze projecten met glad pleisterwerk