Spack spuiten
Bij spack spuiten gieten wij een soort pasta in een spuitmachine. Deze heeft een draaiworm waardoor de pasta door de slang wordt geperst. Bij de spuitmond wordt er lucht met de pasta vermengd en hierdoor ontstaat er nevel. Door de juiste vermenging van pasta en lucht te gebruiken is het mogelijk om spuitspack zowel met fijne als met grove structuur aan te brengen. De Spuitspack gebruiken wij meestal voor plafonds, maar op de wand is ook mogelijk. Dit is een relatief goedkopere wandafwerking. Het aanbrengen van spuitspack gebeurt op vlakke ondergronden.
Handig om te weten bij spack spuiten
- Spackspuiten op kleur is ook mogelijk maar afhankelijk van het aantal vierkante meters. Bij een beperkt aantal vierkante meters is het namelijk voordeliger om de muur of het plafond op de gewenste kleur te sausen;
- Spack is afhankelijk van de omgevingstemperatuur na ongeveer 2 dagen uitgehard. Na enkele uren voelt spack al droog aan, maar is nog niet volledig uitgehard. Zorg altijd voor voldoende ventilatie na het spack spuiten door het openzetten van ramen tegenover elkaar. Hiermee voorkomt u het zogenoemde doorslaan (bruine vlekken). Probeer de droging niet te forceren door het plaatsen van bouwdrogers, omdat dit krimpscheurtjes kan veroorzaken. Het beste is een natuurlijke droogtijd van ongeveer 2 dagen in acht te nemen en goed te ventileren;
- De spackgespoten muur of plafond is indien gewenst na 2 dagen overschilderbaar.
Prijsverschil
Er zijn bedrijven die enkel een afkorrellaag spuiten, dit vinden wij zonde. Bij spack spuiten is het belangrijk om eerst een meslaag te spuiten om oneffenheden weg te werken waarna alsnog de afkorrellaag volgt. Weet dat naast de prijs ook de kwaliteit erg belangrijk is. Tussen kwaliteit en haastwerk zit een groot verschil.
Afplakken
Bij spack spuiten is het van groot belang dat u goed afplakt. Het afplakken van kozijnen, deuren en ramen en eventueel vloeren is noodzakelijk. Bij spack spuiten wordt er door een spackmachine met compressor de spack met ca. 8 bar verspoten. Indien er niet goed afgeplakt is, zullen niet afgeplakte delen onder de spack komen te zitten wat moeilijk te verwijderen is.
Als u vragen heeft of advies wil over spack spuiten, dan horen wij dit graag!