M: 06-51741098   

Buitenmuur stucen of toch schilderen?

Geschreven: 24 augustus 2014

Als stucadoor kom ik vaak bij klanten thuis om samen te kijken naar de mogelijkheden. Vaak krijg ik dan de vraag: ‘is het ook mogelijk om mijn buitengevel te stucen?’ Of ‘ hoe gaat het eigenlijk in zijn werk om een buitenmuur te stucen?’

Bovenstaande vragen hangen vaak samen met een problem waar de klant tegenaan loopt. Namelijk: een buitenmuur met verschillende gevelstenen die weer één geheel moet lijken, een buitenmuur met scheuren waarbij de scheuren moeten verdwijnen of simpelweg omdat de buitengevel lelijk is geworden.

Wat kiest u?

Nadat ik mijn klanten heb uitgelegd hoe een buitenmuur stucen in zijn werk gaat, rest er vaak nog één vraag. ‘Dat is zeker heel duur!? Ik kan beter mijn buitenmuur schilderen’. Wat ik merk is dat het vaak lastig is om een keuze te maken tussen een buitenmuur stucen of een buitenmuur schilderen. Vaak denken klanten dat stucen veel duurder is dan schilderen. Maar schilderen vinden ze minder mooi omdat dan de muur niet één geheel wordt. En ja, wat kies je dan?

Is goedkoop duurkoop?

Ik zal het gemakkelijk maken want qua kosten maakt het niet veel uit of u kiest voor een geschilderde buitenmuur of een gestucte buitenmuur. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het material dat de schilder gebruikt. Er zijn goedkope merken verf op de markt (dit geldt overigens ook voor stucwerk) waardoor schilderen een stuk goedkoper kan lijken. Maar in dit geval is goedkoop toch echt duurkoop want na een jaar of vier moet u uw buitenmuur opnieuw laten schilderen. Kwalitatief goed stucwerk of verf moet heel veel jaren meegaan.

Een gestucte buitenmuur is een hele metamorfose. Dat zie je wel aan de foto’s. Het is een verrassend luxe en strakke uitstraling en tevens isolerend. En bent u de kleur van het stucwerk na een paar jaar zat? Het stucwerk is gewoon overschilderbaar. Uiteraard wel doen met een kwalitatief goede verf!

Bent u overtuigd?

Nog 2 tips:

  1. Het is erg fraai om een zwarte of grijze bies langs de onderkant te verven. Dit is zowel bij oude als nieuwe huizen toepasbaar en geeft een mooi effect.
  2. Een grindkoffer langs de muur zorgt ervoor dat het regenwater minder vuil laat opspaten tegen de muur. Hierdoor blijft de buitenmuur netjes.

Bent u benieuwd naar de opties voor uw buitenmuur? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kom vrijblijvend bij u langs voor een advies en offerte. Wilt u meer weten over buitenmuur stucen, klik hier.

Onze stucadoor Nico