M: 06-51741098   

De 3 meest gekozen stucwerk voor een (nieuwe) keuken

Geschreven: 18 oktober 2018

Het stucen van een keuken kan op verschillende manieren. Gaat u verhuizen of renoveren? Dan hoort daar een professionele afwerking bij. Bovendien is het belangrijk dat de wand eenvoudig schoon te maken is en bij de uitstraling van uw huis past. Er zijn luxe afwerkingen die exclusiever zijn en nette, meer betaalbare afwerkingen.

De drie meest gekozen soorten stucwerk vindt u hieronder:

  1. Beton look

Op dit moment is betonlook enorm in de mode, het is een luxe en exclusieve afwerking. Bovendien is het aanbrengen van dit design stucwerk arbeidsintensief. Dat komt omdat eerst de achterwand moet worden uitgevlakt, waarna er nog 5 behandelingen volgen om het eindresultaat te krijgen. Dit kost de stucadoor veel tijd en ook het materiaal is kostbaar.

  1. Glad pleisterwerk

Veruit de meest gekozen afwerking is glad pleisterwerk op de wanden in de keuken (ook wel saus klaarmaken genoemd). De stucadoor zorgt dat de wand spiegelglad gemaakt wordt. Het afhankelijk van de ondergrond hoeveel materiaal de stucadoor hiervoor moet gebruiken. Na het stucen, kan de wand gesaust worden. Saus is in alle mogelijke RAL-kleuren verkrijgbaar. Het is tevens mogelijk om voor saus te kiezen die goed schoon te maken is. Dit is een saus die tevens nog twee keer gelakt wordt.

  1. Sierpleister / Spachtelputz

Dit stucwerk herkent u aan de fijne korreltjes. De keuken kan volledig gespachtelputzt/gesierpleisterd worden, maar bij het fornuis is het beter om een plaat of tegels te plaatsen in verband met het opspatten van vetten die het stucwerk aanvreten.

Zelf doen of door een ervaren vakman?

Wie zelf wel eens geprobeerd heeft om te stucen, heeft vast en zeker aan den lijven ondervonden dat dit specialistisch werk is. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, laat u dan goed adviseren door de stucadoor. Hij weet exact wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij uw situatie past. Klik hier om contact op te nemen.