M: 06-51741098   

Buitenmuur stucen Doorn, Utrecht

Geschreven: 18 juli 2018

Voor een woonhuis in Doorn, Utrecht hebben we een gevel en aanbouw voorzien van buiten stucwerk. Een buitenmuur stucen is niet voor iedere stucadoor weggelegd omdat het vrij specialistisch werk is. Het werk bestaat uit meerdere lagen die ieder op elkaar afgestemd moeten zijn. Het stucwerk moet namelijk nog kunnen ademen. Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in buitenstucwerk. De afgelopen jaren hebben we diverse projecten gedaan op dit gebied.

Buitenmuur stucen

Een buitenmuur stucen zorgt voor een volledig ander aanblik van de woning. Deze kan ziet er vaak gelijk veel moderner uit. Zoals je op de foto’s kunt zien, bestond het huis en de aanbouw uit bakstenen en de aanbouw is nieuw gebouwd. Met buitenstucwerk zorg je er tevens voor dat het gebouw er weer uitziet als één geheel. De woning ziet er een stuk moderner uit en is helemaal strak afgewerkt met een zwarte onderrand.

Welke periode?

Een buitenmuur stucen gebeurt met name in het voorjaar, de zomer en het najaar. Het stucen van een gevel gaat namelijk gepaard met mooi weer. Als het regent kan het stucwerk niet goed genoeg drogen. Een beetje regen kan geen kwaad maar het moet niet gaan plensen. Ook in vergelijking met het verven van een woning heeft stucwerk een hoop voordelen. Stucwerk blijft bijvoorbeeld langer mooi. Een woning schilderen is vrij kostbaar, dit moet bovendien iedere 3 à 5 jaar weer opnieuw gebeuren. In principe is stucwerk, het zogenaamde siliconenputz van Digo, onderhoudsvrij en het is zelfreinigend. Ook als er bijvoorbeeld zand tegen de muur omhoog spat, zorgt het materiaal er zelf voor dat dit niet hecht en  Uiteraard moet stucwerk op termijn ook een keer gereinigd worden maar daar gaan vele jaren overheen en de kosten hiervan zijn goedkoper, dan steeds opnieuw schilderen.