M: 06-51741098   

Stucen met kleur in Apeldoorn

Geschreven: 2 september 2018

De afgelopen week zijn we druk geweest in een woning in Apeldoorn om de woning te stucen met kleur. Ook heeft de stucadoor alle plafonds gesaust in de kleur mat wit. Dit project duurde ongeveer een week inclusief alle voorbereidende werkzaamheden. Onderaan deze tekst staan een aantal foto’s om te laten zien wat het resultaat is.

Stucen met kleur in verband met voorbereidingen

Voordat de stucadoor aan de slag kan om te stucen met kleur, moest eerst het behang verwijderd worden. Deze klant heeft ervoor gekozen om de stucadoor tevens in te huren om in samenwerking het behang te verwijderen. Vervolgens zijn de wanden glad gemaakt zodat de ondergrond netjes is voordat de stucadoor kon gaan stucen met kleur. Dit zorgt voor een extra strak resultaat. In deze woning is gekozen voor stucwerk met de naam spachtelputz in de kleur poeder grijs 0,8 mm. Ook is de bovenverdieping door onze stucadoor gestuct waarna de wanden en plafonds zijn voorzien van saus. Ook saus is in diverse kleuren verkrijgbaar.

Materiaal keuze stucen met kleur

Voor dit project om te stucen met kleur heeft de stucadoor gebruikt gemaakt van Prinssen Spachtelputz. Hierbij heeft de stucadoor de spachtelputz zelf gemengd op de gewenste kleur van de klant. Omdat stucwerk een natuurlijk materiaal is, is het van belang dat de muren eerst worden voorgestreken voordat de stucadoor start met het stucen met kleur. Dit heeft te maken met de hechting van het materiaal om die reden zorgt de stucadoor dat alle te stucen oppervlaktes worden voorgestreken. Dit gebeurt tevens op kleur omdat dit zorgtĀ  voor het mooiste resultaat.

Het eindresultaat ziet u op onderstaande foto’s. Door de lichtinval is het lastig om op de foto te laten zien wat het effect van stucwerk is.