M: 06-51741098   

Nieuwe uitstraling voor boerderij met stucwerk

Geschreven: 1 november 2019

Boerderijen zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van Nederland. Sommigen staan er al jaren, andere worden nieuw gebouwd. Soms zijn ze toe aan renovatie of is het tijd voor een modernere uitstraling. De boerderij stucen is dan goede optie. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk en welk kostenplaatje hangt eraan.

Buiten stucwerk, hoe werkt het?

Het stucen van een boerderij met een gemiddelde grootte (120 m2 woonoppervlakte), neemt ongeveer twee weken in beslag i.v.m. de droogtijd die tussentijds dient plaats te vinden. Om een mooi strak geheel te creëren bouwt de stucadoor zijn werk als volgt op:

  1. Voorstrijken voor de hechting van het materiaal op het bestaande werk;
  2. Cementgebonden materiaal om de wand uit te vlakken en af te schuren;
  3. Opnieuw voorstijken ten behoeve van de (siliconen) spachtel;
  4. Afwerken (dit is nodig omdat het cementgebonden materiaal anders groen wordt van weersinvloeden) bijvoorbeeld met een siliconentex (verf) of een buitenkwaliteit sierpleister;
  5. Twee lagen bitumen onder het maaiveld, dit is nodig voor het optrekkend vocht.

Omdat wij constante kwaliteit leveren maken wij gebruik van de producten van Digo. Voor de grote projecten komt een vertegenwoordiger van Digo langs en deze maakt een rapport op om de juiste werkwijze en het juiste materiaal te bepalen voor uw situatie. Klik hier om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Metamorfose

Een gestucte boerderij is een hele metamorfose. Het is een verrassend luxe en strakke uitstraling en tevens werkt het isolerend. En ben je de kleur na een paar jaar zat? Het stucwerk is gewoon overschilderbaar. Uiteraard wel doen met een kwalitatief goede verf. Daarnaast is het systeem ook dampdoorlatend wat ervoor zorgt dat vocht het huis kan verlaten. Kwalitatief goed stucwerk gaat heel veel jaren mee. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om de boerderij aan de binnenkant te voorzien van stucwerk. Op dit moment is gladpleisterwerk en spachtelputz het meest populair.

Het kostenplaatje

Om een goed beeld te geven, volgt hieronder een opsomming. Hierbij is gekeken naar een gemiddelde boerderij van 120 m2 buitengevel. De kosten zijn een indicatie uit de praktijk.

WerkzaamhedenKosten
120 m2 stucwerk (buitenstucwerk systeem van het professionele merk Digo) inclusief bitumen onder het maaiveld€ 70,- per vierkante meter = €8.400,-
Optioneel: Siliconen spatrand boven het maaiveld€ 700,-
Optioneel: Beluchtingsroosters indien nodig€ 20,- per rooster inclusief montage

Wilt u meer informatie? Of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw boerderij? Neem dan contact met ons op.