M: 06-51741098   

Spachtelputz / Spachtelpoets

Spachtelputz of ook wel geschreven als spachtelpoets is een veel gekozen wandafwerking en valt onder de noemer sierpleister. De meeste mensen kennen het van de fijne korreltjes op de muur. Spachtelputz of Spachtelpoets kan zowel buiten als binnen gebruikt worden. Natuurlijk is er voor buiten een buitenkwaliteit Spachtelputz of Spachtelpoets nodig, omdat buiten stucwerk meer te voorduren heeft dan binnen stucwerk.

Spachtelputz / Spachtelpoets, dit zijn de voordelen

  1. Het is ontzettend hard en taai materiaal, hierdoor is het stoot- en boenvast en minder scheur gevoelig;
  2. Het is in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Ook mengkleuren;
  3. Zowel binnen- als buitenshuis mogelijk;
  4. Bij eventuele beschadigingen gemakkelijk bij te werken;
  5. Mogelijk in verschillende korreldiktes.

Spachtelputz of Spachtelpoets valt dus onder de noemer sierpleisters. Het is een wandafwerking die jaren lang mee gaat. U ziet geen naden zoals bij behang en bent u de kleur zat? Dan kumt u het gemakkelijk (laten) sausen. Kortom Spachtelputz of Spachtelpoets is erg onderhoudsvriendelijk.

Beschadigd?

Als Spachtelputz of Spachtelpoets beschadigd is, dan is dat geen probleem. Wij raden altijd aan om een beetje stucmateriaal te bewaren in een jampotje zodat een eventuele beschadiging bijgewerkt kan worden. U moet wel een flinke klap tegen het stucwerk geven wil Spachtelputz of Spachtelpoets beschadigen. Door de jaren heen kan het gebeuren dat er kleine beschadigingen op het stucwerk komen. Bij Spachtelputz of Spachtelpoets zie je dit haast niet omdat het stucwerk bestaat uit één kleur. Er zit geen witte laag onder die je ziet als de muur beschadigd.

Tip: ”Schoonmaken? Een veeg op het stucwerk van bijvoorbeeld een meubel? Dat is balen! Spachtelputz of Spachtelpoets is eenvoudig te reinigen. Doe dit met een borstel, groene zeep en wat lauwwarm water. Dan heeft u de vlek/kras er zo vanaf.”

Droogtijd?

De droogtijd van Spachtelputz of Spachtelpoets is 24 uur. Het is hierbij van belang dat u goed ventileert, zodat vocht sneller het stucwerk kan verlaten. Dit geeft het mooiste resultaat.

Als u vragen heeft over deze afwerking, dan horen wij dit graag! Klik hier als u een offerte aan wilt vragen.

Bekijk onze projecten met spachtelputz